ping-pong bollar har många användningsområden: Bortsett från att spela bordtennis har de använts för många konstprojekt, vetenskapliga experiment, och till och med att höja fartyg från botten av havet. Som det visar sig, kommer de också att vara användbara som diffusorer för LED-pixlar, vilket möjliggör konstruktion av stora skärmar utan att kräva stora individuella lysdioder.
[David] utvecklade en ledd ping-pong bolldisplay med 3D-tryckta komponenter, vilket möjliggör konstruktion av godtyckligt stora LED-skärmar tack vare en strängt modulär design. Den grundläggande enheten är en liten bit som innehåller en enda LED-modul och har en koppliknande struktur för att fästa en standard bordtennisboll. Tjugofem av dessa grundläggande enheter kombineras i en panel som även innefattar ledningskanaler. Slutligen kan ett antal av dessa paneler kombineras till en bildskärm, tack vare klipp som ger strukturen styvhet i riktning mot planen.
En enda panel rymmer 25 lysdioder och levereras med kabel-tv-kanaler. På det bästa är ett klipp för att ansluta flera ramar tillsammans.
Naturligtvis är det inte tillräckligt att montera LED-moduler för att skapa en bildskärm: LED-lamporna måste också anslutas till ström- och datalinjer. [David] läkt inte tanken på att behöva skära och remsa 1 800 bitar av tråd, och av den anledningen utformade ett smart sätt att automatisera denna process: han satte en massa ledningar på ett stycke kortlager och använde en laserskärare att bränna av isoleringen med jämna mellanrum. Då var det helt enkelt en fråga om lödning av dessa ledningar på lysdioderna och snippade av bitar längs databussen.
Den färdiga panelen drivs av en kombination av en teensy 3.2 för att generera datasignalerna och en hallon PI för att bearbeta bilderna. Du kan se det ganska utmärkta resultatet i videon som är inbäddat nedan; Om det här inspirerar dig att bygga din egen, kommer du gärna att höra att STL-filerna och all kod finns på [David ]s projektsida.
Massiva LED-skärmar är alltid roliga att titta på, och även om det här inte är den första som använder ping-pongbollar som diffusorer, gör dess modularitet och öppen källkods design den här möjligen den enklaste att replikera. Förutsatt att du har en bra leverantör av ping-pong bollar, förstås.